Begraven of cremeren is een persoonlijke keuze. Het is goed met uw naaste familie te bespreken waar u voor kiest. Wanneer u zelf geen keuze maakt, kunnen uw nabestaanden voor u kiezen.

Begraven

Kiest u voor een begrafenis, dan geeft u als het ware uw lichaam (of dat van uw dierbare) terug aan de aarde. In Hengelo ‘koopt’ u een graf voor een periode van 20 jaar en betaalt u per jaar mee voor het onderhoud van de begraafplaats. Bovenop deze kosten en de kosten voor het begraven zelf komen nog de kosten voor een grafmonument.

Cremeren

Na een crematie heeft u verschillende keuzes. De as van een overledene blijft (dat is wettelijk verplicht) een maand bewaard in het crematorium. Daarna is het aan u; de as kan worden verstrooid, maar u kunt het ook bewaren in een urn. U kunt (een deel van) de as ook in een speciaal sieraad laten verwerken. Daarnaast is het mogelijk de urn te laten begraven of bijzetten. Zowel het crematorium als de begraafplaats bieden daarvoor mogelijkheden.

Wilt u een deel van de as (laten) verwerken in een gedenksieraad of in een asbeeld, kijkt u dan voor onze mogelijkheden op de pagina sieraden.